Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbija ima dovoljno nafte i gasa u rezervama, snabdevanje nije ugroženo

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Za domaće tržište obezbeđene su dovoljne količine nafte, naftnih derivata i gasa, a snabdevanje nije ugroženo i nema nikakvih ograničenja u kupovini naftnih derivata, poručila je potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Ima dovoljno svih derivata i nema nikakvih ograničenja u kupovini“, naglasila je Mihajlovićeva, a saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike.
Ona je navela da u rezervama ima dizela i benzina za 60 dana, mazuta za 122 dana, a u podzemnom skladištu gasa u Banatskom Dvoru 100 miliona kubnih metara gasa, što je, ako se računa prosečna potrošnja koja se za danas procenjuje na oko 10 miliona kubnih metara, dovoljno za narednih 10 dana.
„U Srbiji nema nikakvih problema sa snabdevanjem i isporukom nafte i naftnih derivata, niti će biti restrikcija u kupovini“, rekla je Mihajlovićeva.
Istakla je i da je država na vreme obezbedila dovoljne količine energenata u rezervama i da nema prekida u snabdevanju, uprkos sukobima u Ukrajini i svakodnevnom rastu cena na tržištu.
„I država i naftne kompanije su obezbedile dovoljno rezervi i nema potrebe da iko brine o nestašicama derivata. Država je odgovornom finansijskom politikom obezbedila stabilnost i na vreme smo preduzeli sve mere kako ne bi došlo do nestašice energije i energenata, uprkos krizi koja postoji na svetskim tržištima i svakodnevnom rastu cena energije i energenata na berzi“, poručila je Mihajlovićeva.
Naftna pumpa na nalazištu u Novom Meksiku - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
RUSIJA
Cena nafte ide ka istorijskom rekordu - već je na 130 dolara
Termoelektrana u Kostolcu - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
EKONOMIJA
EPS: Električne energije ima dovoljno, cena se neće menjati
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala