- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Na molbu Makrona ruska vojska otvara humanitarne koridore iz četiri grada u Ukrajini

© Sputnik / Ilья PitalevVojnici DNR kod Marijupolja
Vojnici DNR kod Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Na molbu francuskog predsednika Emanuela Makrona upućenu ruskom lideru Vladimiru Putinu, Oružane snage Rusije od 10.00 objavljuju prekid vatre i otvaranje humanitarnih koridora iz Kijeva, Marijupolja, Harkova i Suma, saopštio je Međuresorni koordinacioni štab za humanitarno reagovanje u Ukrajini.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Uzimajući u obzir katastrofalnu humanitarnu situaciju i njeno naglo pogoršavanje u gradovima Kijev, Harkov, Suma i Marijupolj, kao i na ličnu molbu predsednika Francuske Emanuela Makrona predsedniku Rusije Vlaidmiru Putinu Oružane snage Rusije iz humanih razloga objavljuju „režim tišine“ 7. marta 2022. godine od 10.00 i otvaranje humanitarnih koridora“, navodi se u saopštenju.
Kako se navodi, Rusija će uz pomoć dronova vršiti kontrolu izlaska stanovnika iz gradova. Oni su upozorili ukrajinsku stranu da ne pokuša još jednom „prevari Rusiju i ceo civilizovani svet“.
„Očekujemo konkretne korake od zvaničnih kijevskih vlasti i rukovodstva navedenih gradova“, ističu u štabu.
Podsetimo, predsednici Rusije i Francuske Vladimir Putin i Emanuel Makron razgovarali su juče telefonom o situaciji u Ukrajini.
Ruska operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajina: Snažna eksplozija u Lugansku, ruska vojska objavljuje „režim tišine“ od 10.00
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala