- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Milion pretplatnika u Rusiji ostaje bez Netfliksa

CC0 / Pixabay / Striming platforme
Striming platforme - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Gigant za video striming Netfliks obustavlja svoje usluge u Rusiji.
Ova striming kompanija ima oko milion pretplatnika u Rusiji koji, od danas, neće moći da se prijave za novu pretplatu ili da produže postojeću.
„S obzirom na okolnosti na terenu, odlučili smo da obustavimo pružanje usluga u Rusiji“, rekao je portparol Netfliksa.
Ovim potezom Netfliks prekida rad na četiri originalne ruske serije, od kojih su neke već počele da se snimaju. Kompanija je takođe najavila da odbija da emituje 20 ruskih državnih medijskih kanala koje je po zakonu trebalo da emituje.

Netfliksov odlazak prati odlazak Epla, Samsunga i Majkrosofta, koji su prestali ili „privremeno obustavili” prodaju svojih proizvoda u Rusiji. Platforme društvenih medija poput Fejsbuka, Tvitera, TikToka i Jutjuba postavile su ograničenja na ruski sadržaj, pri čemu su neke u potpunosti isključile ruske korisnike.
Podsećamo i da je filmski festival u Kanu najavio da će zabraniti „zvaničnim ruskim delegacijama“ da prisustvuju svom događaju 2022. godine osim ako sukob ne prestane, dok su filmski giganti Dizni, Vorner braders, Paramaunt i Soni odložili distribuciju svojih filmova u ruskim bioskopima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala