- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Hakovan „Samsung“, objavljeni ukradeni podaci

© AFP 2023 / Timothy A. CLARYViši potpredsednik za strategiju proizvoda u Samsungu Džastin Denison predstavlja nove modele pametnih telefona S8 i S8+
Viši potpredsednik za strategiju proizvoda u Samsungu Džastin Denison predstavlja nove modele pametnih telefona S8 i S8+ - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Nedavno je „Nvidija“ bila meta hakerskog napada, a neke informacije su objavljene onlajn. Sada izgleda da je sličan napad pretrpeo i „Samsung“.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Grupa, koja je preuzela odgovornost za napad zove se „Lapsus$“ - isti hakeri su nedavno objavili i neke podatke o kompaniji „Nvidija“. Ovoga puta, objavljeno je 190GB podataka koji su ukradeni od „Samsunga“.
Prema navodima hakerske grupe, podaci sadrže „poverljivi ‘Samsungov‘ izvorni kod“.
Radi se o okruženju u kojem je smešten i gde se obavlja veliki broj osetljivih zadatak. To uključuje hardversku kriptografiju, kontrolu pristupa, algoritme za biometrijsko otključavanje. Tu su i podaci kao što su butloader izvor, izvorni kod za serversku akrivaciju i ostali.
Samsung je za „Koreja Herald“ istakao da se trenutno ispituje situacija, ali nije poznato kako južnokorejska kompanija planira da se izbori sa ovom situacijom i koliko su aktuelni „Samsung“ uređaji ugroženi nakon objavljivanja podataka onlajn, prenosi B92.
Hakerski napad - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Ruski hakeri iz grupe „Kilnet“ srušili sajt „Anonimusa“ koji su objavili rat Rusiji
Gejmer – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
REGION
Haker koji je upao u A1 ide u osnovnu školu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala