- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

FIFA donela novu odluku na štetu Rusije

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Svetska fudbalska federacija (FIFA) uvela je novo pravilo prema kojem igrači koji nastupaju u Rusiji imaju pravo na jednostrani raskid ugovora da će moći da potpišu ugovor sa bilo kojim drugim klubom iz neke druge zemlje bez posledica, ali uz nekoliko uslova.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
FIFA je dala rok klubovima da do 10. marta postignu sporazum sa igračima o daljoj saradnji. Posle toga ugovori će biti jednostrano suspendovani i igrači će biti slobodni u potrazi nove sredine.
Međutim, ovo će biti privremena mera koja će važiti samo do kraja tekuće sezone, ili prestanka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.
FIFA je uslišila i molbu FIFPro da dozvoli igračima klubova u Rusiji da potpišu ugovore sa timovima iz drugih zemalja, ali samo do 7. aprila u ponoć, kada će isteći rok ove mogućnosti.
Uvedeno je i pravilo da jedan klub može da registruje maksimalno dva igrača iz Rusije i Ukrajine.
Tekuća sezona u Evropi traje do 30. juna, a trenutno nije poznato da li će FIFA potezati za dodatnim koracima, odnosno da li će ova pravila biti produžena i na neki naredni period.
Podsetimo, ova organizacije je već suspendovala reprezentaciju Rusije da se takmiči u baražu za Svetsko prvenstvo u Kataru, dok je UEFA izbacila sve ruske klubove iz svojih takmičenja.
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Rusija je uputila žalbu na odluku FIFA i UEFA
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala