- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ukrajinska kriza izaziva treći naftni šok I Energija Sputnjika

© AP Photo / Nabil al-JuraniNafta
Nafta - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Energija Sputnjika analizira novo poskupljenje nafte. I sam strah od zabrane Zapada ruskog izvoza energenata izazvao je novo poskupljenje nafte, tako da je cena barela Brent nafte jutros na azijskim tržištima „preskočila“ vrednost od 130 dolara.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Analitičari upozoravaju da bi bez ruske nafte na tržištu cene mogle stići do 200 dolara za barel, da bi to mogao biti treći „naftni šok”, posle kriza tokom 70-ih godina prošlog veka. Ekonomisti procenjuju da bi to podstaklo globalnu ekonomsku krizu, dovodeći je do one koju je svet doživeo još 1915. godine.
Uprkos tome što Rusija nije prekinula snabdevanje gasom evropskih potrošača strah od nestašice ruskog gasa sve je veći u Evropi. Političari zapadnoevropskih zemalja kreću u pregovore o nabavci ovog energenta iz Katara i od drugih proizvođača.
Dokle ukrajinska kriza može dovesti energetski sektor i kako će to uticati na svet, Evropu i, naravno, Srbiju u današnjoj „Energiji Sputnjika” Jelica Putniković razgovara sa ekonomistom Goranom Radosavljevićem, profesorom Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) i nekadašnjim generalnim sekretarom Nacionalnog naftnog komiteta Srbije (NNKS).
Ukrajinska kriza izaziva treći naftni šok I Energija Sputnjika
Energija Sputnjika“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Jelica Putniković, stručnjak za energetiku.
Teme su mahom vezane za energetiku i ekonomiju, lokalnog i globalnog karaktera, a gosti su stručnjaci u svojim poljima. Emituje se svakog ponedeljka u 21.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala