- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šta sve u kući može da se reši uz pomoć običnog sapuna

CC0 / Pixabay / Sapuni
Sapuni - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Bez obzira koji tip sapuna više volite da koristite za pranje ruku, dobro bi bilo da u kući svako ima sapun u čvrstom stanju, jer uz pomoć njega mnogi problemi mogu da se reše — kao što je zaglavljena fioka ili škripanje vrata.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Otvaranje i zatvaranje fioka

Ako vaše fioke na nekom komadu nameštaja zaglavljuju ili se teško otvaraju ili zatvaraju, utrljajte suvi komad sapuna na njihove stranice i donje klizače. To posebno dobro funkcioniše s drvenim fiokama.
Nakon ovog tretmana opet će se otvarati bez muke.

Jastučić za igle

Kada nešto šijete ručno, koristite komad sapuna kao jastučić za igle. Tako će vam igle uvek biti pri ruci, a istovremeno će tokom šivenja lako i jednostavno kliziti kroz sve vrste tkanina.

Sprečite da vam ljubimci uništavaju nameštaj

Pokazalo se da kućni ljubimci koji grickaju nameštaj ne vole ukus sapuna. Kako biste ih sprečili da unište kauč ili neki drugi kućni predmet, istrljajte ga sapunom.
Miris će ih odbiti i štenci će odustati od namere da uživaju grickajući neki od njih.

Popravite bravu

Ako vam ključ zapinje u bravi ili imate utisak da se teško okreće, protrljajte ga o komad suvog sapuna. Zatim ključ vratite u bravu i otključajte i ponovo zaključajte nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

Škripanje šarki

Navlažite komadić sapuna, ugurajte ga između dovratnika i šarke koja škripi pa nekoliko puta otvorite i zatvorite vrata. Takođe, možete utrljati suvi sapun direktno na šarku i nakon toga bi iritantni zvuk trebalo da nestane zauvek.
Ako na terasi ili u kući kao podnu oblogu koristite podne daske, s vremenom bi mogle da počnu da škripe. Problemu ćete doskočiti ako navlažite komadić sapuna i nanesete ga u pukotine između škripavih podnih dasaka.

Skidanje prstena

Ako se prsten teško skida s prsta ili se zaglavio, natrljajte što veći deo prstena i kožu oko njega suvim komadom sapuna. Zatim operite ruke i lagano pod vodom skinite prsten, preneo je portal „24 sata“.
Parfem - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
DRUŠTVO
Gde je najbolje prsnuti parfem
Jutarnje buđenje — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
DRUŠTVO
Jutarnje greške koje utiču na dobro raspoloženje
Čovek sa novčanikom - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
EKONOMIJA
Šest navika zbog kojih najčešće gubimo novac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala