- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske diplomate iz UN napuštaju SAD, stigle na njujorški aerodrom

© REUTERS / STRINGERRuske diplomate se ukrcavaju u avion nakon što su proterane iz Češke
Ruske diplomate se ukrcavaju u avion nakon što su proterane iz Češke - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Ruske diplomate u Ujedinjenim nacijama, koje su SAD optužile za špijunažu i odlučile da ih proteraju iz zemlje, napustile su sa porodicama rezidencijalni kompleks ruske stalne misije pri UN u pravcu aerodroma JFK u Njujorku, javlja naš dopisnik.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Ukupno je u dva autobusa otišlo oko 50 ljudi. Među onima koji odlaze ima mnogo dece. S njujorškog aerodroma će avion sa diplomatama i njihovim porodicama krenuti za Moskvu.
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je u ponedeljak da su Sjedinjene Države proglasile 12 ruskih diplomata iz stalne misije pri UN personama non grata i da moraju da napuste zemlju do 7. marta.
Olivija Dalton, portparolka stalne misije SAD pri UN, nazvala ih je „operativnim obaveštajnim oficirima Ruske Federacije“.
U međuvremenu, u utorak je zvanični predstavnik generalnog sekretara UN Stefan Dižarik rekao da SAD proteruju i ruskog službenika sekretarijata organizacije.
Ministarstvo inostranih poslova Rusijeobećalo je da će odgovoriti na ove korake Sjedinjenih Država i pozvalo Vašington da pokaže opreznost i ne ide na dalju eskalaciju.
Prema rečima portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove, administracija Džoa Bajdena nastavlja politiku potpunog uništavanja temelja međudržavnih veza, kao i politikupodrivanja centralne uloge UN u pokušaju da nametne ozloglašeni svetski poredak zasnovan na pravilima SAD i njihovih satelita.
Ruska operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajina: Snažna eksplozija u Lugansku, ruska vojska objavljuje „režim tišine“ od 10.00
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala