- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Do sada uništeno više od 2.200 objekata ukrajinske vojne infrastruktire

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaAvioni Su-25 Oružanih snaga Savezne Države Rusije i Belorusije tokom vojnih vežbi
Avioni Su-25 Oružanih snaga Savezne Države Rusije i Belorusije tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
U poslednja 24 časa Oružane snage Rusije pogodile su 61 vojni objekat ukrajinske vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da bombarduju objekte vojne infrastrukture Ukrajine. Petog marta uveče izveden je intenzivni napad tokom kojeg je pogođen 61 objekat vojne infrastrukture Oružanih snaga Ukrajine, uključujući 22 jedinice naoružanja i vojne opreme u podzemnom skloništu, komandni centar brigade, 9 skladišta municije i logistike i 3 radarska punkta“, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov.
On je dodao da su lovačka avijacija i protivvazušna odbrana Vazdušno-kosmičkih snaga oborili četiri aviona Su-27 i jedan MiG-29 u području Žitomira, Su-27 i Su-25 u području Radomišlja, jedan Su-25 u području Nježina, dva helikoptera Mi-8 u području Kijeva, šest bespilotnih letelica, uključujući Bajraktar TB-2. Uništen je aerodrom u Starokonstantinovci.
Oružane snage Ruske Federacije preuzele su kontrolu nad još sedam naselja u Ukrajini.
Jedinice Oružanih snaga Rusije napreduju na širokom frontu i preuzele su kontrolu nad naseljima Mala Tokmačka, Marfopolj, Remarka, Novokarlovka, Orlinskoje, Volodino i Malinovka“, rekao je Konašenkov.
U međuvremenu jedinice DNR i LNR napreduju - preuzele su kontrolu nad 11 naseljenih mesta. Jedinice narodne milicije DNR vode borbu u zapadnim i severozapadnim predgrađima Marijupolja, oslobodile su područje Starog Krima.
Od početka izvođenja specijalne operacije za demilitarizaciju Ukrajine uništeno je 69 aviona na zemlji i 24 u vazduhu, 778 tenkova i druge oklopne tehnike. Ukupno 2.200 vojnih objekata. Među njima su: 76 komandna i komunikaciona centra ukrajinske vojske, 111 protivvazdušnih raketnih kompleksa S-300, Buk M-1 i Osa, kao i 71 radar, objasnio je general.
Po njegovim rečima, uništena su još i 77 višecevna bacača raketa, 279 jedinica artiljerijskog oruđa i minibacača.
Avioni Su-25 Oružanih snaga Savezne Države Rusije i Belorusije tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
RUSIJA
Ruska vojska: Do sada uništeno više od 2.200 objekata ukrajinske vojne infrastruktire
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala