- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Sveti Sava čuva i ruski Rostov na Donu I Moja Rusija

© Sputnik / Aleksandr Pogotov / Uđi u bazu fotografijaBrodovi na Donu, Rostov-na-Donu
Brodovi na Donu, Rostov-na-Donu  - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
U novoj epizodi „Moje Rusije“ vodimo vas u Rostov na Donu, najveći grad na jugu Rusije, koga još nazivaju južnom prestonicom, kapijom Kavkaza i lukom pet mora.
Saznaćete na koji način Rostov na Donu čuva sećanje na najvećeg srpskog prosvetitelja – Svetog Savu.
Otkrivamo i da li je ovo grad donskih kozaka ili više trgovački centar, i kako je postao kriminalna prestonica Ruskog carstva, zbog čega je dobio naziv „Rostov – tata“ ili „ruski Čikago“.
Saznaćete i gde se u ovom gradu nalazi granica između Evrope i Azije i šta spaja dva kontinenta, a takođe i koji su ruski nobelovci povezani sa Rostovom.
Saznaćete i o herojskoj ulozi Rostova na Donu u Drugom svetskom ratu, grada koji je preživeo dve okupacije, bombardovanja i teror nad civilima. Videćete i kako izgleda memorijalni kompleks podignut na mestu najvećeg masovnog pogubljenja Jevreja na teritoriji SSSR-a tokom Holokausta.
© Sputnik / Olivera IkodinovićRostov na Donu
Rostov na Donu - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Rostov na Donu
Pokazaćemo vam lepote ovog grada i neke od njegovih znamenitosti, poput glavnog hrama - Saborne crkve rođenja Presvete Bogorodice, na čijoj teritoriji su boljševici otvorili zoološki vrt, ali i još mnogo toga.
Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u emisiji „Moja Rusija“ vodi vas na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije.
© Sputnik / Olivera IkodinovićRostov na Donu
Rostov na Donu - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Rostov na Donu
Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.
Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala