- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo: U Ukrajini se razvijalo biološko oružje

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov
Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Dokumenti, koje je ruska strana dobila od zaposlenih u ukrajinskim biološkim laboratorijama, potvrđuju da su se komponente biološkog oružja razvijale u Ukrajini u neposrednoj blizini Rusije, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Dobijeni dokumenti potvrđuju da je razvoj komponenti biološkog oružja vršen u ukrajinskim biološkim laboratorijama, u neposrednoj blizini ruske teritorije“, rekao je Konašenkov.
Prema njegovim rečima, Kijev je hitno zataškao tragove vojno-biološkog programa koji se sprovodi u Ukrajini i koje finansira Pentagon.
Kako je objasnio, Ministarstvo odbrane Rusije će predstaviti analizu dokumenata o programu stvaranja komponenti za biološko oružje u Ukrajini.
„Ubrzo ćemo predstaviti rezultate analize dobijenih dokumenata. Deo njih su, pre svega, sugestija Ministarstva zdravlja Ukrajine o uništavanju patogena i akti uništavanja u poltavskoj i harkovskoj biolaboratoriji, objavljujemo to upravo sada“, dodao je Konašenkov.
Na dan početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini su uspešno uništeni posebno opasni patogeni koji izazivaju kugu, koleru i druge smrtonosne bolesti, rekao je predstavnik ruskog vojnog resora.
„Dokumente sada analiziraju ruski vojni stručnjaci za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu“, rekao je Konašenkov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala