- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kijev krije od sveta zverstva nacista – gde je reakcija zapadnog „civilizovanog sveta“?

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti sprovode etničko čišćenje, a Kijev ne pušta strance da se evakuišu kako bi od sveta sakrio zverstva nacista, saopštio je Međuresorni koordinacioni štab za humanitarni odgovor u Ukrajini.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Ekstremisti sprovode etničko čišćenje, upadaju u kuće i stanove civilnog stanovništva, proveravaju dokumenta na ulicama. Sve osobe koje nemaju ukrajinske pasoše militanti odvode u nepoznatom pravcu“, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, nacionalisti su fizičkim nasiljem i oružjem zastrašivali indijske državljane koji su odbili da se evakuišu nebezbednim rutama. Štab ističe da Kijev kategorički odbija da pusti strance iz Ukrajine, strahujući da će ceo svet saznati pravu istinu o zverstvima neonacista nad civilnim stanovništvom.
„Pouzdano se zna da su od početka specijalne vojne operacije hiljade ljudi, uključujući i strance, spremni da napuste teritoriju Ukrajine i odu u Rusku Federaciju, ali kijevske vlasti odlučno odbijaju da ih puste, plašeći se da će prava istina o zločinima neonacista nad civilnim stanovništvom postati poznata celom svetu“, navodi se u saopštenju.
S tim u vezi, dodaje se da te informacije potvrđuje 17 stanovnika Marijupolja koji su petog marta sami, tajnim stazama duž obale Azovskog mora, uspeli da napuste grad koji su okupirali nacionalisti. Prema navodima štaba, oni su ispričali su da hiljade ljudi žele da napuste grad kroz humanitarni koridoru pravcu istoka, prema Rusiji, ali da nacisti oštro sprečavaju svaki pokušaj da se to uradi, sve do upotrebe ubojitog oružja.
Ne razumemo zašto zapadni „civilizovani svet“ ne reaguje na sva ova zlodela humanitarne prirode, napomenuo je resor.
„U Marijupolju neonacisti bataljona teritorijalne odbrane ponovo koriste taktiku terorista u borbenim dejstvima. Skrivajući se iza civila, poput živog štita, razmeštaju teško naoružanje u stambene zgrade, dok neke stanovnike prisilno drže u njihovim domovima“, konstatovao je koordinacioni štab.
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
Kremlj: Ukrajinski neonacisti biće kažnjeni za ratne zločine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala