Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vreme danas: Pre podne sunčano, po podne naoblačenje i stiže sneg

© Sputnik / Sputnjik SrbijaVremenska prognoza
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Vremenska prognoza za subotu 5. mart

Vreme u Srbiji

U Srbiji ujutru i pre podne na zapadu i jugu umereno do potpuno oblačno, u ostalim krajevima pretežno sunčano, a provejavanje slabog snega se očekuje ponegde u planinskim predelima.
Posle podne naoblačenje u svim krajevima. Padavine će se pojačati najpre na jugu Srbije, u većini mesta se očekuje sneg, a tek ponegde u nižim predelima mešovite padavine – kiša i sneg.
© Foto : Republički hidrometeorološki zavodVremenska prognoza za 5. mart 2022.
Vremenska prognoza za 5. mart 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Vremenska prognoza za 5. mart 2022.
Uveče i u toku noći padavinska zona će se proširiti na sve krajeve južnije od Save i Dunava, uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. Suvo vreme zadržaće se samo u Vojvodini.
Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistočni, uveče i u toku noći na planinama, u košavskom području i u istočnoj Srbiji u pojačanju.

Vreme u Beogradu

U Beogradu ujutru slab mraz, pre podne pretežno sunčano, a posle podne promenljivo oblačno.
Vetar slab do umeren, severoistočni. Najniža temperatura oko -1, a najviša oko 7 stepeni. U toku noći vetar će biti u skretanju na istočni i u pojačanju, a mešovite padavine – kiša i sneg, očekuju se posle ponoći.

Vreme narednih dana

U Srbiji se do 12. marta očekuje hladno vreme za prvu polovinu marta sa jutarnjim mrazevima, dnevnom temperaturom u većini mesta od 2 do 4 stepena, ali i sa učestalom pojavom susnežice i snega.
Više padavina biće u nedelju i ponedeljak, 6. i 7. marta, kada će na zapadu i jugu Srbije doći do stvaranja/povećanja visine snežnog pokrivača za 5 do 20 cm, a manji snežni pokrivač formiraće se mestimično i u ostalim krajevima.
Od utorka do kraja perioda promenljivo oblačno vreme uz smenu sunčanih intervala i pojave kratkotrajnog snega ili lokalnih pljuskova snega.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala