- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski nacionalisti izazvali eksploziju u Marijupolju, pod ruševinama 200 ljudi

© Sergej Sanovski, lična arhivaBaza puka „Azov na teritoriji sanatorijuma „Briz“, Berdjansk. Sergej Sanovski.
Baza puka „Azov na teritoriji sanatorijuma „Briz“, Berdjansk. Sergej Sanovski. - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Borci „Azova“ aktivirali su eksplozivnu napravu u Marijupolju, na Bulevaru Meotide. Pod ruševinma je oko 200 ljudi, uključujući decu, rekao je lider DNR Denis Pušilin.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Marijupoljska administracija saopštava da je uspostavljen koridor u pravcu Zaporožja. To su nedavno objavili. Prema našim informacijama, tamo je krajnje nebezbedno. Zbog toga nam je i krajnje problematično da snosimo odgovornost, jer se tamo nalaze nacionalistički bataljoni i već se izvode provokacije. Bukvalno pre nekoliko minuta borci 'Azova' su aktivirali ranije postavljene eksplozivne naprave, zbog čega se srušila zgrada na adresi Bulevar Meotide, 15/20. Pod ruševinama je u ovom trenutku, u podrumu, oko 200 ljudi, među kojima su većina žene i deca. Zbog toga nam je krajnje problematično da preuzmemo odgovornost za taj koridor“, rekao je Pušilin za ruski „Prvi kanal“.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije objavilo prekid vatre radi izlaska civila iz Marijupolja i Volnovahe, od 10.00 sati po moskovskom vremenu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala