Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Srbi su uplašeni za bezbednost“: Dva incidenta za 24 sata u Suvom Dolu na Kosmetu

Pratite nas
Dva incidenta dogodila su se za samo 24 sata u Suvom Dolu kod Lipljana. Prvo su na zidovima četiri kuće ispisani grafiti OVK, a potom su nepoznati vandali razbili vrata na novom školskom objektu.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa za opštinu Lipljan, potvrdio je da su se incidenti dogodili. On je kazao da su nadzorne kamere snimile siluete i da je neko ulazio u zgradu novog školskog objekta, ali da nije ništa uništeno i odneseno.
Dva incidenta za samo 24 sata u Suvom Dolu je pravi pokazatelj koliki je pritisak u poslednje vreme na Srbe koji žele da žive i ostanu na svojim ognjištima. Ispisivanje grafita ih ih je jutros veoma uznemirilo, a nakon provale u novu zgradu škole, sada su već uplašeni za svoju bezbednost. Napadi na njihovu bezbednost i imovinu su postali svakodnevni i to je postala realnost srpskog naroda na Kosovu“, kazao je Joksimović.
On je zatražio od međunarodnih snaga da povećaju svoju prisutnost i zaštite Srbe i njihovu imovinu na Kosovu, prenosi Kosovo onlajn.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala