- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Severna Koreja otkrila šta je testirala

© AP Photo / Lee Jin-manGrađani Seula posmatraju lansiranje severnokorejske rakete
Građani Seula posmatraju lansiranje severnokorejske rakete - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Severna Koreja je saopštila da je sprovela "još jedno važno" testiranje izviđačkih satelitskih sistema, izvestila je državna novinska agencija KCNA.
Severnokorejska Državna uprava za razvoj vazduhoplovstva (NADA) i Akademija odbrambenih nauka izveli su lansiranje ''''u skladu sa planom razvoja izviđačkog satelita'''', izvestila je KCNA.
Kao i kod poslednjeg testa 27. februara, KCNA nije precizirala tip rakete korišćene u lansiranju, a Rojters navodi da je to bilo drugo lansiranje balističke rakete za nedelju dana zbog testiranja satelitske opreme, i deveto lansiranje takve rakete ove godine.
Ovaj potez je izazvao osudu vlada u SAD, Južnoj Koreji i Japanu, koje strahuju da se Pjongjang priprema da izvrši veliko testiranje naoružanja u narednim mesecima.
Oni vide lansiranje satelita kao način za prikrivena testiranja tehnologije balističkih raketa Severne Koreje, zabranjenih rezolucijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, navodi Rojters.
Testiranje severnokorejskog super-velikog raketnog sistema sa višestrukim lansiranjem  - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SVET
Mediji: Severna Koreja lansirala projektil ka Japanskom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala