- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Laboratorije ukrajinskih nacionalista i turska zastava pronađeni kod Marijupolja /foto,video/

© Sputnik / B. Gradov / Uđi u bazu fotografijaMariupolj
Mariupolj - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Snage DNR otkrile su blizini Marijupolja laboratorije za proizvodnju narkotika za ukrajinske nacionaliste, javio je dopisnik Sputnjika sa lica mesta. On navodi i da je turska zastava pronađena kod Marijupolja u radionici za proizvodnju bombi za dronove ukrajinskih nacionalista.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Narko-laboratorija pronađena je u oslobođenom selu Sopino kod Marijupolja, gde su se nalazile baze „Desnog sektora“ zabranjenog u Rusiji.

„Laboratorija za proizvodnju supstanci je kod Mariupolja, ovde su bili stacionirani nacisti. Ista takva je pronađena i u susednom oslobođenom selu. Ne želim ni da diram rukama: nekakvi špricevi, laboratorijske boce, praškovi, preparati, ovde je čitav jedan mali proizvodni kompleks“, objasnio je izveštač.

Prema rečima borca iz jedinice DNR, „sudeći po tome koje su zastave pronađene – turska zastava, 'Desnog sektora', postoje pretpostavke da su to bili dobrovoljci iz Turske. Kako kaže, možda su ranije to bili pripadnici DAEŠ-a koji su bili angažovani na obuci boraca „Desnog sektora“.
Naš dopisnik je poslao video-snimak iz podzemne radionice sa municijom i simbolima „Desnog sektora“. Ukrajinski radikali su pravili bombe koje su skrivali u običnim predmetima, uključujući igračke, nekoliko primera je pokazao predstavnik snaga DNR.
Inače, pomenuti narkotici, između ostalog kaptagon koji sadrži amfetamin, izuzetno su popularni među teroristima DAEŠ-a (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji). Pripadnici DAEŠ-a ih koriste da ne osećaju strah i kako bi podigli moral. Na teritorijama pod njihovom kontrolom svojevremeno je otkriven veliki broj tajnih laboratorija koje su proizvodile te preparate.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala