- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanka stala u odbranu Abramoviča: Veoma sam tužna, nije pošteno

© REUTERS / LEE SMITHBritanska biznismenka Amanda Stejvli po kupovini engleskog fudbalskog kluba Njukasla
Britanska biznismenka Amanda Stejvli po kupovini engleskog fudbalskog kluba Njukasla - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Amanda Stejvli, suvlasnica engleskog fudbalskog kluba Njukasl, podržala je ruskog biznismena Romana Abramoviča i osudila to što je primoran da proda Čelsi.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Abramovič je zbog sankcija Rusima u Velikoj Britaniji, uvedenih zbog situacije u Ukrajini, bio primoran da posle 19 godina građenja svoje imperije proda klub iz Londona, kojem je doneo mnogo uspeha i titula.
Abramovič je u subotu predao upravljanje klubom poverenicima, da bi nedugo zatim objavio da prodaje Čelsi „zbog najboljeg interesa kluba, navijača, osoblja, sponzora i partnera“.
„Uvek ćemo imati geopolitičke probleme, svet nikada neće biti bez problema. Veoma sam tužna jer je neko uklonjen iz fudbala zbog moguće povezanosti sa nekim drugim. Iskreno, ne mislim da je ovo pošteno, da budem iskrena“, rekla je Stejvli za britanske medije.
Podsetimo, Abramovič je preuzeo londonske Plavce 2013. godine, da bi 2012. klubu doneo prvu Ligu šampiona u istoriji, a isti uspeh ostvario i 2021. Pod Romanovim vođstvom osvojena je ukupno 21 titula, od čega pet u Premijer ligi.
U medijima se spekuliše da za Čelsi traži više od tri milijarde funti.
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Imperija moćnog Rusa kojoj je Britanija posle dve decenije stala na put
Oligarh Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
Abramovič objavio saopštenje: Boli me ovakav način
Ruski fudbaleri - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
Nemci ne zovu Nemce – niti će suspendovati Ruse
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala