- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Za nerazvijene opštine u Srbiji izdvojeno 320 miliona dinara

© Sputnik / Aleksandar MilačićSrpski dinari
Srpski dinari - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Kabinet ministra Novice Tončeva, zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, doneo je Odluku o odobravanju 320 miliona dinara za unapređenje nerazvijenih opština.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Odlukom su obuhvaćene jedinice lokalne samouprave koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu grupu, čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka.
Sredstava su odobrena u ukupnom iznosu od 319.894.794 dinara za 42 jedinice lokalne samouprave, prenosi Tanjug.
„Moj tim i ja doneli smo Odluku o odobravanju sredstava za Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2022. Za unapređenje infrastrukturnih kapaciteta u ovim opštinama podneto je ukupno 44 prijave projekata, a nakon pregleda dokumentacije odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 319.894.794 dinara za 42 jedinice lokalne samouprave“, rekao je Tončev, saopšteno je iz njegovog Kabineta.
Izrazio je zadovoljstvo što korak po korak, država i lokalne samouprave zajedno grade i stvaraju bolje uslove za život, što su opštine motivisane da se stvari menjaju na bolje, a tada je, kako kaže, uspeh zagarantovan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala