- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vrhovna rada: Zelenski je u Kijevu, nije ni napuštao Ukrajinu

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPoslanici Vrhovne rade
Poslanici Vrhovne rade   - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski se nalazi u Kijevu i nije napuštao Ukrajinu, saopšteno je iz Vrhovne rade nakon informacije da je predsednik napustio zemlju.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Nije istina, predsednik je u Kijevu. On je sa svojim narodom!“, navodi se u saopštenju Vrhovne rade na Telegramu. Rada je informaciju da je Zelenski otišao nazvala „lažnom“.
Ranije je predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski napustio Ukrajinu i da se trenutno nalazi u Poljskoj. Krajem februara je saopštio, pozivajući se na poslanike Vrhovne rade, da je Zelenski otišao iz Kijeva u Ljvov.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Zelenski zatražio momentalno pojačanje sankcija Rusiji
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala