Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Tri bebe zaražene bakterijom, zatvorena Ginekologija u Aranđelovcu

CC0 / Pixabay / Beba — ilustracija
Beba — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Ginekološko odeljenje Zdravstvenog centra Aranđelovac zatvoreno je nakon što su tri bebe zaražene bakterijom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Zdravstveno stanje beba je stabilno, a one su iz Zdravstvenog centra Aranđelovac prebačene na lečenje u Univerzitetski klinički centar Kragujevac.
Kako prenosi RTS, jedna beba je primljena u teškom stanju i bila je priključena na mehaničku ventilaciju. Njeno stanje je tokom četvrtak i noći stabilizovano i prevezena je u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj na dalje lečenje.
U bolnici u Aranđelovcu još nemaju potvrdu o kakvoj je bakteriji reč, sprovode se mere po savetima Instituta za javno zdravlje iz Kragujevca i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.
Nakon što je odeljenje Ginekologije zatvoreno, sve porodilje su sa bebama puštene kući.
Za hitne porođaje obezbeđena je jedna sala za porođaje, a nove porodilje će se u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i UKC Kragujevac porađati u kragujevačkoj Ginekološkoj klinici, potvrdila je direktorka Zdravstvenog centra u Aranđelovcu dr Nina Jelačić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala