- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Nacionalisti u Ukrajini na silu zadržavaju na hiljade stranaca

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja rekao je da nacionalisti i Ukrajini u više gradova na silu zadržavaju na hiljade stranaca, između ostalog iz Indije i Kine.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Prema njegovim rečima, taj broj je šokantan.

„U Harkovu drže – 3.189 državljana Indije, oko 2.700 Vijetnamaca, 202 Kineza, u Sumi – 576 Indijaca, 101 državljanina Gane, 121 državljanina Kine. U Černigovu – devet državljana Indonezije“, rekao je on.

Ambasador je dodao da su juče u Harkovu nacionalisti pucali na grupu Kineza koji su pokušali sami da pređu na teritoriju Rusije. Tom prilikom dvojica su ranjena.

„Ruski vojnici čine sve kako bi strani državljani bili evakuisani“, rekao je on na sednici Saveta bezbednosti UN.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala