Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Radikali uputili pismo podrške Putinu i ruskom narodu

© Foto : SRSVojislav Šešelj
Vojislav Šešelj - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj uputio je danas pismo podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i ruskom narodu i čestitao im što su priznali Donjecku i Lugansku narodnu republiku.
U pismu se navodi da je Rusija zaštitila svoj narodu u Donjecku i Lugansku i podržala borbu za slobodu „nepokolebljivog ruskog naroda u tim republikama“ uz poruku da čvrsti stav Rusije u poslednjim događajima u Ukrajini pokazuje „duh dostojanstva i otpora naspram u svetu preovlađujuće logike sile i političkih ucena“.
Rusija i Putin su na na taj način, dodaje se, „pružili Srbima nadu i veru“ u očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države i izražava zahvalnost za napore na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije i na istrajnom insistiranju na primeni Rezolucije Sveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.
Šešelj i dodaje da je Putin „svojom politikom i svojim delima slobodarskim narodima vratili veru u neprikosnovene vrednosti slobode i pravde i poručuje da su radikali, kao iskreni patrioti, rusofili i poštovaoci onoga što Putin radi, svesni da je specijalna vojna operacija Ruske Federacije bila iznuđena potrebom zaštite ruskog naroda“.
Poručio je da je Putin pokazao viziju slobodnog sveta i da je sprečio dalje gaženje ljudskih i nacionalnih prava Rusa, ali i Srba i svih drugih slobodarskih naroda koji ne pristaju na podjarmljivanje „gospodara“ sveta.
„Obradovale su nas Vaše reči da specijalna vojna operacija u Ukrajini teče striktno po planu i da se svi zadaci uspešno realizuju. Slobodarski svet je to od Vas i očekivao“, navodi Šešelj.
U pismu Šešelj kaže i da je SRS trenutno opoziciona politička partija, ali da svesrdno podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića kada su u pitanju bliske veze sa Putinom i Ruskom Federacijom, posebno njegovo obećanje da nikada neće uvesti sankcije bratskoj Rusiji.
„Podržavamo i njegovu borbu i zavet da nikada neće potpisati nezavisnost samoproglašene države Kosovo na teritoriji naše države, kao i njegovo angažovanje na očuvanju Republike Srpske i pomoći koju pruža Srbima u Crnoj Gori. Zbog toga smo podržali njegovu kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji“, naveo je Šešelj, prenosi Tanjug.
Ističe i da je stav SRS da Srbija ni pod kojim uslovima ne sme podleći pritiscima i pridružiti se zapadnim sankcijama Rusiji.
Dr Branimir Nestorović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SRBIJA
Nestorović nosilac liste, Miladin Ševarlić kandidat za predsednika
Srpski sabor Zavetnici - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SRBIJA
Zavetnici, NADA i Dveri osudili glasanje Srbije u UN
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SRBIJA
Raspisani predsednički izbori u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala