- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon: Nismo zabeležili curenje radioaktivnih materija u nuklearki „Zaporožje“

© AP Photo / Zaporizhzhia nuclear power plant Požar u nuklearnoj elektrani Zaporožje tokom ruske vojne operacije u Ukrajini
Požar u nuklearnoj elektrani Zaporožje tokom ruske vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države nemaju dokaza da je požar na teritoriji nuklearne elektrane Zaporožje doveo do curenja radioaktivnih materija, izjavio je visoko pozicionirani predstavnik Pentagona.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Mi nismo zabeležili nikakvo curenje radioaktivnih materija“, rekao je izvor iz Pentagona.
Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, tokom noći u četvrtak na petak Ukrajina je izvršila diverziju u nuklearnoj elektrani „Zaporožje“ što je Rusija okarakterisala kao pokušaj da se ona optuži za radioaktivnu kontaminaciju.
Oko dva sata tokom noći je ukrajinska diverzantska grupa napala patrolu ruske Naconalne garde, ali je bila potisnuta. Prilikom povlačenja ukrajinske snage su zapalile zgradu, saopšilo je Ministarstvo odbrane Rusije i dodalo da nije zabeležena radijacija.
Moskva je požar okarakterisala kao „monstruoznu provokaciju”.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala