- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nuklearnu elektranu u Južnoj Koreji ugrožava šumski požar

© AP Photo / Stefan Puchner/dpaNuklearna elektrana
Nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Šumski požar u Južnoj Koriji širi se brzo i uništio je desetine kuća, primorao hiljade da se evakuišu i preti nuklearnoj elektrani.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Predsednik Južne Koreje Mun Džae-In naložio je sveobuhvatne napore da se nuklearna elektrana „Hanul“ zaštiti od šumskog požara, koji je danas izbio u okolini.
Požar u toj oblasti primorao je lokalne vlasti da odmah izdaju upozorenje za prirodnu katastrofu dok nastoje da zaštite nuklearnu elektranu od vatre, javlja južnokorejska agencija Jonhap.
Požar je izbio danas nešto posle u 11 sati po lokalnom vremenu na putu koji se nalazi u blizini planine na severu provincije Gjeongsang, na oko 330 kilometara jugoistočno od Seula, navodi Korejska šumska služba (KFS).
Izdato je naređenje za evakuaciju stanovnika u blizini te oblasti. KFS i Nacionalna vatrogasna agencija (NFA) mobilisali su 28 vatrogasnih helikoptera, 35 vatrogasnih vozila i više od 400 vatrogasaca da ugase požar.
Vatrogasci su, međutim, imali poteškoće da obuzdaju vatru usled jakog vetra brzine preko 25 metara u sekundi i suvog vremena, naveli su zvaničnici.
Požar u nuklearnoj elektrani Zaporožje tokom ruske vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Ugašen požar na Zaporoškoj nuklearnoj stanici, potopljen glavni brod ukrajinske flote
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala