- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemačka: Nećemo ostaviti Ukrajinu na cedilu, nastavićemo sa izolacijom Rusije

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaNemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Zapad neće prepustiti Ukrajince sudbini, uključujući i one koji traže utočište van svoje domovine, izjavila je ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok uoči odlaska u Brisel.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).

„U ovoj situaciji želimo da još jednom nepogrešivo napomenemo danas u Briselu, u krugu NATO-a, kao i u EU i G7, da nikada nećemo prepustiti Ukrajince sudbini. Ni one koji brane svoju zemlju na licu mesta, ni one koji traže azil van svoje otadžbine i računaju na našu podršku u tome“, poručila je ministarka.

Ona je dodala da su pomoć ljudima i humanitarna pomoć podjednako važni kao i materijalna podrška i dosledno uvođenje sankcija bez presedana „kojima smo odgovorili na akcije ruske vlade poslednjih dana“.
Prema rečima Berbokove, Rusiji preti globalna izolacija ukoliko nastavi sa svojom politikom u Ukrajini.
„Kao i nedavno i Njujorku, nastavićemo politički i ekonomski da pokazujemo ruskom lideru Vladimiru Putinu da će, ukoliko nastavi sa tom politikom, morati da računa na jedinstvene akcije i globalnu izolaciju Rusije. On uništava i svoju zemlju“, napomenula je šefica nemačke diplomatije.
Podsetimo, u Briselu će danas biti održan vanredni sastanak ministara spoljnih poslova zemalja EU, kao i NATO-a u vezi sa Ukrajinom.
Turgenjevljev hrast - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Bizarne sankcije Zapada: Nakon mačaka nepoželjan i hrast slavnog ruskog pisca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala