- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Lekić: Akteri afera Snimak, Koverta i Limenka postaju državna vlast preko manjinske vlade

© Sputnik / Boban NovovićSednica Skupštine Crne Gore
Sednica Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Akteri afera Snimak, Koverta i Limenka, novim eksperimentom manjinske vlade, postaju državna vlast, vrhovni i odlučujući zakonodavni arbitri, kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
On je rekao da se van demokratskih pravila, zahvaljujući “ritualima unutrašnje neozbiljnosti i upravljačkim punktovima nad dobrovoljnim poluprotektoratom, dešava operacija povratka na vlast poznatih korupcionaško – kleptokratskih formacija”.
“Novim eksperimentom manjinske vlade prisustvujemo ne samo političkoj rehabilitaciji aktera afera Snimak, Koverta, Limenka, Pandorini papiri, nedavne i ogavne stambene korupcije, već oni sada postaju državna vlast, čak vrhovni i odlučujući zakonodavni arbitri”, naveo je Lekić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.
On je dodao da se sve to dešava nakon posljednjeg izbornog poraza.
“Ovdašnje šibicarske avangarde i prekaljeni protagonisti kriminala i korupcije, kao takvi već ocjenjeni sa međunarodnih adresa, sada koriste i ukrajnski rat da navodnim odanostima zapadnim vrijednostima uhvate novi voz međunarodne podobnosti”, naveo je Lekić.
On je kazao da bi bilo dobro “da domaći akteri pretvaranja Crne Gore iz poluprotektorata u čist model protektorata, zajedno sa međunarodnim pomagačima u tom dobrovoljnom činu, ipak ne potcjenjuju pretjerano ovdašnju javnost”.
“Koja se dobro sjeća da je vrh korumpirane crnogorske vlasti, sada bučno u prvim antiruskim redovima tokom ratne i za svaku kritiku invazije Rusije na Ukrajinu, zajedno sa sadašnjim ratnim ministrom vojske Rusije, u strasno prijateljskoj atmosferi, obavili korupcionašku transakciju prodaje crnogorskog KAP-a ruskom tajkunu, u iznosu skoro polovine crnogorske privrede”, naveo je Lekić.
Zbog toga, kako je kazao, ostaje mogućnost da se građani demokratskim sredstvima odupru pokušaju “normalizovanja” manipulacija, političkog haosa i “lova u mutnom” u Crnoj Gori.
“I da podrže, umjesto restauracije poznatih snaga korupcije, razumne ideje zalaganja, u ovom složenom međunarodnom momentu, za građanski mir, poštovanje izbornog legaliteta i široki konsenzus političkih snaga u zemlji”, rekao je Lekić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala