- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Koncentrisana mržnja: Zaharova o američkim sankcijama ruskim mačkama i drveću

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je antiruske sankcije koje uvodi Zapad sferama koje nemaju veze sa politikom koncentrisanom mržnjom.
Govoreći za televiziju „Zvezda“ o tome kako „kolektivni razum“ Amerike i njenih saveznika pokušava da utiče na Moskvu, ona je napomenula da su ti pokušaji uticali na oblasti koje nemaju nikakve veze sa politikom.

„Znate da su se sankcije dotakle drveća, pasa i mačaka, šta je ono što želite? S kim mi imamo posla? Imamo posla sa nekom koncentrisanom mržnjom. Ovde se ne radi više o logici, niti o efikasnosti toga što uvode, već prosto o demonstraciji onoga što je očigledno duboko postojalo i isplivalo na površinu“, smatra Zaharova.

Na pitanje o reakciji SAD na rusku specijalnu operaciju u Ukrajini i „ucenu“ koja je zatim usledila, portparolka je istakla da američkom narodu nije potreban Hladni rat.
„Vrlo dobro shvatam da američkom narodu čitava ta priča sa nastavkom Hladnog rata nije potrebna. Ne govorim sada o našim ljudima, o nama i vama – mi smo uvek činili sve da pokažemo samo miroljubivost i želju za pregovorima o složenim pitanjima, samo integraciju u svoje mirovne procese“, dodala je.
Ne treba verovati izjavama zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland o ukidanju sankcija protiv Rusije u slučaju prekida operacije u Ukrajini, upozorila je portparolka.
„Nemoguće je i ne sme se verovati na reč pojedinim izjavama ljudi koji su se mnogo puta poneli neodgovorno i koji ne ispunjavaju svoje obaveze, to je štetno i opasno“, izjavila je Zaharova.
Istovremeno, diplomata je napomenula da Vašington zastrašuje i ucenjuje razne države po pitanju kontakata sa Moskvom. S tim u vezi, ona je istakla da je pre toga Vašington već isprobao takve metode na Nemačkoj i gasovodu „Severni tok 2“.
Podsetimo, pod sankcijama SAD i EU koje su uvedene Rusiji našao se i hrast koji je pre 200 godina posadio na svom imanju Spasko-Litovinovo kod Orla veliki ruski pisac Ivan Turgenjev. Prethodno su se pod „ukrajinskim“ sankcijama protiv Rusije našle i sve rasne mačke iz Rusije. Sada nijedna ruska mačka ne može da učestvovuje na međunarodnim izložbama mačaka, saopštila je ranije Međunarodna asocijacija mačaka FIFE, čije sedište je u Francuskoj.
Turgenjevljev hrast - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Bizarne sankcije Zapada: Nakon mačaka nepoželjan i hrast slavnog ruskog pisca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala