- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bela kuća o pozivu američkog senatora na ubistvo Putina: To nije zvanični stav američke Vlade

© AP Photo / Evan VucciBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Bela kuća je komentarisala izjavu američkog senatora Lindzi Grejema, koji je porukom na društvenoj mreži pozivao građane Rusije da liše života ruskog predsednika Vladimira Putina, i navela da to nije zvaničan stav američke Vlade.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„To nije stav američke Vlade i tako nešto ne možete da čujete ni od koga ko radi u Vladi“, rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki komentarišući izjavu Grejema.
Psaki je podvukla da je administracija Bajdena usmerena na diplomatsko rešavanje situacije i dodala da oni ne pribegavaju ubistvima lidera drugih država, ne pozivaju na smenu režima, kao i da to nije politika SAD.
Ranije je američki senator Lindzi Grejem, republikanac koji u Senatu SAD predstavlja Južnu Karolinu, porukom na društvenoj mreži Tviter pozivao građane Rusije da liše života ruskog predsednika Vladimira Putina. On je naveo i da ko to bude uradio „učiniće uslugu sebi i celom svetu“.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je komentarišući izjavu Grejema rekao da u ovim teškim vremenima neki gube zdrav razum.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Senator Lindzi Grejem na konferenciji u Kapitol hilu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SVET
Vrhunac ludila u Americi: Senator pozvao Ruse da – ubiju Putina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala