- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Beba Joda i Mandalorijanac postaju junaci Marvelovih stripova

© Foto : Pixabay/rodrigohdx Mandalorijanac
Mandalorijanac - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Novi strip zasnovan na likovima iz popularne serije „Mandalorijanac“ nastaloj prema Lukasovim „Ratovima zvezda“ biće objavljen u junu i to u izdanju čuvenog Marvela.
Beba Joda spremna je da ponovo osvoji srca. Avanture malog Grogua i Mandalorijanca koje se događaju pet godina posle pada Imperije i pre pojave Prvog reda dobiće novi život – u stripu.
Reč je o serijalu koje će brojati osam izdanja nastalih kao adaptacija epizoda iz prve sezone Diznijeve serije. Autor teksta biće Rodni Barns, dok će za ilustraciju biti zadužen Džordž Žanti.
„Priča o Mandalorijancu obuhvata mnogo tema koje strastveno pratim. Volim vesterne, fantastiku, naučnu fantastiku, komediju, dramu... Za svakog pisca to je posao snova i drago mi je što sam baš ja izabran za ovaj zadatak”, rekao je Barns.
Američki strip crtač Džordž Žanti koji će ilustrovati strip planira da u ovoj ekstenziji „Ratova zvezda“ unese svoj osećaj za detalj i divljenje „dalekim, dalekim galaksijama“.
„’Ratovi zvezda’, a naročito priča o lovcima na ucene, dešavaju se u neurednom pejzažu. Uvek sam bio fokusiran na detalje, a s obzirom na to da se u ’Mandalorijancu’ toliko toga dešava u pozadini, radujem se što ću vizuelno obogatiti tapiseriju koja čini ovaj univerzum“, navodi Žanti.
U međuvremenu, Dizni priprema treću sezonu ovog serijala koja će biti nastavak događaja iz serije „Knjiga Bobe Feta“ i pratiti nove pustolovine Mandalorijanca Dina Džarina i moćnog Grogua.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala