- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Amerika i Britanija pretvorile Poljsku u hab za prebacivanje oružja i terorista u Ukrajinu

Američka vojna baza u El Tanfu u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Specijalne službe SAD i Velike Britanije pretvorile su Poljsku u „logistički hab“ za isporuke oružja i prebacivanje stranih boraca u Ukrajinu, saopštila je ruska Spoljna obaveštajna služba.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
„Specijalne službe zemalja NATO prebacuju strane borce teroriste u Ukrajinu. Informacije koje dobija Spoljna obaveštajna služba potvrđuju da su specijalne službe SAD i Velike Britanije poslednjih nedelja de fakt pretvorile teritoriju Poljske u logistički hab za prebacivanje oružja i stranih boraca u Ukrajinu, uključujući i one sa Bliskog istoka“, navodi se u saopštenju.
Takođe se navodi, obaveštajne službe Velike Britanije, Kanade i drugih država članica NATO prenose ukrajinskoj Službi bezbednosti informacije o planovima i kretanjima vojske Rusije.
„Zajedno sa Amerikancima, obaveštajci Velike Britanije, Kanade i drugih zemalja-članica NATO doprinose funkcionisanju poljskog ‘logističkog haba’. Oni imaju direktne kontakte sa predstavnicima ukrajinske Službe bezbednosti i Ministarstva odbrane Ukrajine, prenoseći im, između ostalog, obaveštajne podatke o planovima i kretanju ruske vojske“, ističu u Spoljnoj obaveštajnoj službi.
Takođe se navodi da SAD nastavljaju da na Bliskom istoku i u Africi formiraju nove jedinice terorista i da planiraju da ih preko Poljske prebace u Ukrajinu.
„CIA i Komanda specijalnih operacija američke vojske nastavljaju da formiraju na Bliskom istoku i u zemljama Afrike nove ‘ DAEŠ ešelone’ (organizacija zabranjena u Rusiji). Njihovo prebacivanje u Ukrajinu kako bi učestvovali u diverziono-terorističkim aktivnostima planira se preko Poljske“, navode u rusko službi.
Navodi se i da su se u bazi pod američkom kontrolom „El-Tanf“ u Siriji pripremali teroristi iz Daeša koje su planirali da angažuju u Donbasu.

„Krajem 2021. godine Amerikanci su iz zatvora oslobodili nekoliko desetina terorista DAEŠ koji su državljani Rusije i zemalja SNG. Oni su poslati u bazu El-Tanf pod kontrolom Amerikanaca gde su prošli specijalnu obuku za diverziono-terorističku borbu a cilj je bio Donbas“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, obučavali su ih za upotrebu protivtenkovskih i PVO sistema, višecevnih bacača, udarnih dronova i drugog naoružanja.
„Potom su ih prebacili u vojnu bazu SAD na severu Iraka a odatle na ukrajinsku teritoriju“, navodi se u saopštenju.
Najveći deo tih boraca koje su obučili Amerikanci su sa početkom ruske specijalne vojne operacije uništeni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala