- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Korporacija Bi-Bi-Si podriva unutarpolitičku situaciju u Rusiji

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da se korporacija „Bi-Bi-Si“ koristi za potkopavanje unutarpolitičke situacije u Rusiji.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Ona je podsetila da je Savet Evropske unije krajem februara zabranio emitovanje RT i Sputnjika na čitavoj teritoriji EU. Prema njenim rečima, zemlje-članice EU „odmah su pojurile“ da izvršavaju tu odluku. Ona ističe da su se tim akcijama pridružili „Gugl“, „Meta“ koji su počeli da blokiraju ruske medije u različitim zemljama sveta. Pored toga, sa platformi „Epl“ i „Android“ brišu se aplikacije koje su povezane sa RT i Sputnjikom.
Zaharova ističe da su „vlasti Australije, Kanade, Urugvaja bez oklevanja pribegle otvorenoj cenzuri“. Kako kaže, britanski regulator je inicirao istrage protiv televizije RT.
„Činjenica da ruski novinari bar na neki način mogu da rade tamo povezana je sa izuzetnim strahom Londona da se ne ugroze položaji TV i radio korporacije Bi-Bi-Si u Rusiji, pošto joj je dodeljeno mnogo više od uloge potkopavanja unutrašnje političke stabilnosti i bezbednosti naše zemlje“, istakla je Zaharova.
Televizija - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SRBIJA
Olivera Zekić iz REM-a: Nikada nećemo uvesti sankcije bilo kom mediju iz Rusije
Sputnik International Information Agency - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Sputnjik prekinuo rad u četiri zemlje EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala