- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Snažna eksplozija nedaleko od Vašingtona, oštećeno više zgrada, ima povređenih /video/

CC0 / Pixabay/Military_Material / Vatrogasci
Vatrogasci - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Snažna eksplozija, u kojoj je povređeno 10 ljudi, od kojih troje teško, odjeknula je u naselju Litonsvil, u gradu Silver Spring, koji se graniči sa Vašingtonom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Eksplozija u Silver Springu odnela je krov jedne od zgrada, a delovi njene fasade razleteli su se kroz ulicu. Oštećene su još tri zgrade, koje su proglašene nebezbednim za stanovanje.
Skot Goldstejn, šef vatrogasno-spasilačke službe Okruga Montgomeri, rekao je da je 10 ljudi završilo u bolnici, a da troje ima ozbiljne povrede, prenose američki mediji.
„Još je rano govoriti o uzrocima eksplozije“, naveo je Goldstejn.
Trenutak eksplozije zabeležen je i na snimcima sigurnosnih kamera. Izbio je i požar koji je bio vidljiv iz velike daljine.
Meštani su posvedočili da se satima pre eksplozije u ulici osećao jak miris plina, prenosi „En-bi-si“.
Ovo je druga velika eksplozija u Silver Springsu u poslednjih nekoliko godina. Prethodna se dogodila 2016. godine, kada je poginulo sedmoro ljudi, a sa zemljom je sravnjen ceo stambeni kompleks. Uzrok te eksplozije bile su neispravne gasne instalacije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala