- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: U kontaktu smo sa Ankarom na temu odredbi Konvencije iz Montrea

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Ankaru
Pogled na Ankaru - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Moskva je u stalnom kontaktu sa Ankarom na temu odredbi Konvencije iz Montrea i uverena je da će se stvoriti situacija u kojoj će se poštovati svi interesi, izjavio je ambasador Rusije u Turskoj Aleksej Jerhov.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„U stalnom smo kontaktu sa našim turskim kolegama po tom pitanju. Mislim da je za sada to sve što se može reći, ali sam uveren da svi zajedno možemo doći u takvu situaciju da će se svi naši interesi i sve naše težnje poštovati i realizovati“, izjavio je ruski ambasador u intervjuu listu „Haberturk“.
Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu rekao je u ponedeljak da je Turska upozorila sve priobalne i kontinentalne zemlje da neće propuštati ratne brodove kroz svoje moreuze.
Konvencija iz Montrea usvojena je 1936. godine. Ona podrazumeva slobodu prolaska kroz moreuz za trgovačke brodove i u mirnodopsko i u ratno vreme, ali u različitim režimima.
Istovremeno, dokument ograničava boravak ratnih brodova necrnomorskih država u Crnom moru na period od tri nedelje. U vanrednim situacijama Turska ima pravo da zabrani ili ograniči prolazak vojske kroz Bosfor i Dardanele.
Ministar odbrane Turske Hulusi Akar - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Ankara: Održavamo pozitivne odnose i s Moskvom i s Kijevom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala