- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Ruske dume: Da nismo počeli operaciju, NATO bi je pokrenuo dan kasnije

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Da Rusija nije odmah pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, „bukvalno sledećeg dana“ bi NATO pokrenuo svoju operaciju uz posredstvo ukrajinskih nacionalista, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Da nije počela operacija Rusije u Ukrajini, bukvalno sutradan bi počela operacija NATO-a, koju bi vodili banderovci, neonacisti Ukrajine. Uspeli smo d spasimo živote stotina hiljada ljudi“, rekao je Volodin za televizijski kanal „Rusija 24“.
Volodin je naglasio da Rusija nije imala drugog izbora: „Pogledajte koliko je NATO napunio Ukrajinu oružjem. Da nismo započeli specijalnu mirovnu operaciju, to bi dovelo do tragičnih posledica za sve“.
Prema njegovim rečima, izazovi s kojima se Rusija suočila zbog sankcija koje su joj uvedene dovešće do toga da zemlja postane drugačija - jača i ekonomski nezavisnija. „Što se tiče specijalne vojne mirovne operacije, njena realizacija će našoj zemlji osigurati bezbednost. Naša deca i naši unuci će biti bezbedni“, dodao je Volodin.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Požar u nuklearnoj elektrani Zaporožje tokom ruske vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Ugašen požar na Zaporoškoj nuklearnoj stanici, potopljen glavni brod ukrajinske flote
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala