- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Počinje takmičenje za izbor naše pesme za Evroviziju

© Foto : RTSScena "Pesma za Evroviziju '22"
Scena Pesma za Evroviziju '22 - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Festival "Pesma za Evroviziju '22", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije u Torinu, a koji počinje večeras, imaće tri takmičarske večeri.
U oba polufinala predstaviće se po 18 kompozicija, a najboljih devet iz svakog polufinala boriće se 5. marta u velikom finalu za pobedu. Najbolja pesma po glasovima publike i stručnog žirija (odnos je 50 prema 50 odsto) predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Torinu.
Uoči početka ovog velikog muzičkog takmičenja, jedna od učesnica koja će nastupiti u drugoj polufinalnoj večeri, Julijana Vincan kaže za Sputnjik da pre svega očekuje dobar provod.
„Daćemo svoj maksimum na nastupu i nadam se da ćemo da se dopadnemo ljudima. Naš nastup će biti energičan, nas četiri ćemo da damo sve od sebe da dočaramo publici savremenu pop/rok pesmu 'Istina i laži' koja u sebi ima i etno elemente sa primesama elektro muzike, sa snažnim zvukom gitare, ali i nežnim zvukom harfe, instrumentima koji u ovoj numeri, pored mog glasa, vode glavnu priču“, poručuje mlada umetnica kojoj je ovo prvi singl, a na predstojećem festivalu nastupiće u pratnji ženskog benda „Plejade“.
S druge strane, publici već dobro poznat tenor, Dušan Svilar, takođe u drugoj polufinalnoj večeri, publici će se predstaviti nežnom baladom „Samo ne reci da voliš“.
„Verujem da će ovogodišnja 'Pesma za Evroviziju '22' biti jasan signal da treba da se vratimo normalnom životu, muzičkim festivalima i muzici koja hrani našu dušu i koja nas oplemenjuje. Lepo se družimo na probama, neki od nas se nismo videli ni družili skoro dve godine. Neizmerno sam srećan što ću posle ovoliko vremena dobiti priliku da otpevam pesmu koju su napisali Bajaga i Rastko Aksentijević“, poručuje Svilar.
Tri takmičarske večeri od 3. do 5. marta realizuju se iz studija RTS-a na Košutnjaku. Naš izbor za pesmu Evrovizije gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21 čas.
Zastava Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu. - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
London: Kultura i sport su „treći front“ u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala