- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Osmoro mrtvih u padu rumunskog vojnog helikoptera i aviona

CC BY-SA 2.0 / Wikipedia/Rob Schleiffert / Mig 21 rumunskog ratnog vazduhoplovstva
Mig 21 rumunskog ratnog vazduhoplovstva - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Spasilački timovi rumunskog ratnog vazduhoplovstva uspeli su, posle višesatne potrage, da pronađu ostatke helikoptera „Puma“ i borbenog aviona Mig-21, koji su se srušili u sredu uveče. U helikopteru je poginulo svih sedam vojnika, par sati kasnije pronađeno je i telo pilota.
Loš dan za rumunsko ratno vazduhoplovstvo počeo je kada je mig-21 nestao sa radarskih ekrana severno od Konstance, nakon čega je u potragu krenula spasilačka ekipa u helikopteru „puma“.
Nedugo zatim, pilot helikoptera javio je komandi da je potraga, zbog lošeg vremena, otežana, pa mu je naređeno da se vrati u bazu.
Spasilački helikopter je ubrzo nestao sa radarskih ekrana, a krhotine i tela sedmorice vojnika pronađena su 11 kilometara od baze iz koje je poleteo.
Nešto kasnije pronađeni su i ostaci aviona, kao i telo pilota, koji je pre udesa uspeo da se katapultira iz letelice, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala