Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Olivera Zekić iz REM-a: Nikada nećemo uvesti sankcije bilo kom mediju iz Rusije

© Sputnik / Alekseй Suhorukov / Uđi u bazu fotografijaTelevizija
Televizija - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Srpsko regulatorno telo za elektronske medije neće nikad uvesti sankcije bilo kom mediju iz Rusije, poručila je Olivera Zekić, predsednica Saveta REM-a, uz ocenu da je prekid emitovanja ruskog kanala RT “teška hipokrizija”.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Zekićeva je u izjavi za Sputnjik objasnila zašto je signal kanala RT trenutno nedostupan u Srbiji.

“Kompanija Telekom Srbija emituje tri ruska informativna kanala: RTR Planeta, Rusija 24 i Raša tudej. Kada je reč o kanalu Raša tudej, satelitski provajderi od juče su obustavili isporuku signala tog kanala, usled čega je onemogućen njegov signal i iz tog razloga nije dostupan korisnicima. Kada je reč o kanalima Rusija 24 i RTR Planeta, oni se i dalje nesmetano emituju”, precizirala je predsednica Saveta REM-a.

Vest o prekidu emitovanja RT ju je izuzetno razočarala s obzirom da, kako je istakla, ceo tzv. slobodarski svet priča o slobodi mišljenja i slobodi govora, a onda se odjednom desi da mediji koji su iz Rusije nisu poželjni zato što pružaju informaicje koje ne odgovaraju tom “slobodnom svetu“.
„Srpsko regularno telo za elektronske medije neće nikad uvesti sankciju bilo kom mediju iz Ruske Federacije iz prostog razloga što se mi zaista zalažemo za slobodu govora, za slobodu mišljenja. Ovo što se sada trenutno dešava na svetskoj mapi je teška hipokrizija kojoj ne znamo ko će stati na put“, navela je Olivera Zekić.
Sputnjik cenzura - ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SRBIJA
Poštovani pratioci, pod udarom smo brutalne cenzure – evo kako da budete uz nas
Sputnik International Information Agency - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Sputnjik prekinuo rad u četiri zemlje EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala