- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeva družina ima „tajno oružje“ – 100 poena za 24 časa! /video/

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaNik Stauskas (u sredini)
Nik Stauskas (u sredini) - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Kanadski košarkaš Nik Stauskas trenutno nastupa za rezervnu ekipu Denver Nagetsa, a u rasponu od samo 24 časa ubacio je čak 100 poena u dve utakmice. Stauskas je evropskoj javnosti najbolje ostao u sećanju po jednom najnelogičnijem potezu u istoriji Evrolige.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Stauskas dobrim partijama u Grend Repidsu ističe kandidaturu Denverovog „iks faktora“, pošto bi ekipa koje je najbolji igrač srpski centar Nikola Jokić mogla da ga u nekom trenutku pozove u elitni rang.
Dvadesetosmogodišnji bek-šuter je duel protiv Vinskonsin Herda otvorio sa 34 poena za samo 13 minuta igre, bez promašaja.
Na kraju je upisao 57 postignutih poena uz 9/14 za dva, 11/15 za tri i 5/6 sa linije za slobodna bacanja, a uz to je dodao i šest skokova i pet asistencija u pobedi svog tima rezultatom 131:127.
To, međutim, nije bilo sve – Stauskas je samo dan kasnije zabeležio još jednu monstruoznu partiju, pošto je Lejklend Medžiku ubacio 43 poena!
Ovog puta imao je 7/8 za dva, 9/13 za tri poena i 2/2 sa linije penala, uz šest skokova i pet asistencija.
Kanađanin je time ispisao istoriju Razvojne lige i postao tek drugi igrač koji je ubacio 100 ili više poena za dve utakmice, a prvi koji je to uradio dan za danom.
Ovakve partije Stauskasa podsetilo su evropsku košarkašku javnost na vreme kada osmi pik na NBA draftu boravio na „Starom kontinentu“ nastupajući za Baskoniju u sezoni 2019/20.
Tada je u dramatičnoj završnici protiv Real Madrida napravio potez koji se pamti i dan-danas, kada je na tri sekunde do kraja, pri rezultatu 69:69, faulirao protivničkog plejmejkera i time praktično presudio svojoj ekipi.
Stauskas je veliki peh napravio 4. februara, a samo osam dana kasnije došlo je do sporazumnog raskida saradnje sa španskim klubom i njihovim tadašnjim trenerom Duškom Ivanovićem.
Američki novinar pomera granice kada je u pitanju mržnja prema Jokiću /video/
Nedović: Nemojte slepo verovati
„Nikada nisam video ovako nešto“ – Jovan ima jedinstven talenat /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala