- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo šta znače misteriozna slova na tenkovima /foto/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaTenk u Stanici Luganskoj koja je prešla pod kontrolom LNR
Tenk u Stanici Luganskoj koja je prešla pod kontrolom LNR - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je na zvaničnom nalogu na Instagramu fotografije sa objašnjenjem slova kojim su obeležene jedinice ruske armije i koje učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Dosta se spekulisalo o značenju latiničnih slova „Z“ i „V“. U početku su kružile informacije da su slovima obeleženi različiti „talasi“ ruskih snaga, potom i da označavaju posebne jedinice, a rusko ministarstvo je pomalo kriptičnom objavom objasnilo šta se krije iza slova.
Na fotografiji sa velikim latiničnim slovom „Z“ piše – „Za pobedu“. Slovo „V“ je našlo svoje mesto u rečima „Snaga je u istini“ (Sila „V“ pravde), ali i u motu „Zadatak je ispunjen“ (Zadača vыpolnena).
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Požar u nuklearnoj elektrani Zaporožje tokom ruske vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
RUSIJA
Ugašen požar na Zaporoškoj nuklearnoj stanici, potopljen glavni brod ukrajinske flote
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Bajden gađao Rusiju, a pogodio Ukrajinu i celu Evropu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala