- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Oslobođen australijski zatočenik o kojem je Đoković govorio

© REUTERS / Loren ElliottPodrška Novaku Đokoviću ispred hotela Park u Melburnu
Podrška Novaku Đokoviću ispred hotela Park u Melburnu - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Tužna priča koja je predugo trajala konačno je dobila srećan kraj! Mehdi Ali, momak koji je proveo devet godina u zatočeništvu u ozgloglašenom migrantskom hotelu u Melburnu, gde je boravio Novak Đoković, konačno je dočekao da bude oslobođen.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Novak nije imao priliku da se direktno sretne sa Mehdijem Alijem, ali je prilikom iznošenja svoje priče u javnost zbog golgote koju je proživeo tokom 11 dana agonije u Melburnu, gde je najveći deo vremena proveo u hotelu strave i užasa u kojem su smešteni migranti, iskoristio priliku da pomene Alija koji je devet godina proveo zatočen u pomenutom objektu.
Momak koji je pobegao iz Irana kada je imao svega 15 godina, ostao je u ozloglašenom australijskom hotelu bezmalo deceniju, a sada je dočekao da ponovo oseti miris slobode.
„Večeras sam slobodan da napustim Australiju i da počnem svoj život u Sjedinjenim Američkim Državama. Ali, neću biti srećan dok svi moji prijatelji ne budu oslobođeni iz pritvora. Nije sloboda dok svi ne budemo slobodni. Hvala vam na podršci“, napisao je na Tviteru Mehdi Ali.
Nema dileme da će i Novaku Đokoviću biti drago kada čuje ili pročita da je zatočenik iz hotela iz pakla Mehdi Ali o kojem je govorio, gledanje u sive zidove zamenio nekim vedrijim bojama i da konačno može da udahne slobodu.
Novak Đoković na treningu u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
SPORT
Đoković ne zaboravlja, stigla je i poruka iz Melburna: „Hvala, Novače!“
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Italijan se protivi učešću Đokovića – da li je Novaku u interesu da prođe kao Amerikanac?
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
Oglasili se Đoković i Vajda o raskidu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala