- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Sportski genocid!“ – oštra reakcija iz Rusije na odluke

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaOlimpijski krugovi na zgradi Olimpijskog komiteta Rusije u Moskvi
Olimpijski krugovi na zgradi Olimpijskog komiteta Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Udruženje ruskih sportista je objavilo saopštenje u kom je odluke o suspenziji ruskih i beloruskih sportista nazvalo sportskim genocidom.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta je ranije preporučio sportskim federacijama da zabrane takmičenje Rusa i Belorusa.
Kako je navedeno, takvom odlukom MOK reaguje na dešavanja u Ukrajini.
„Sport je uvek bio ambasador mira i dobre volje, kreirao je mogućnosti i pomagao da se reše konflikti. To je misija modernog olimpijskog pokreta. Mislili smo da je to tako, a onda su Međunarodni olimpijski komitet i druge međunarodne sportske federacije, bez ikakvih legitimnih osnova i uz kršenje svih regulatornih dokumenata, odlučili da uskrate ruskim i beloruskim sportistima legalno pravo da učestvuju u takmičenjima“, navodi se u saopštenju.
Kako se ističe, pred očima svetske javnosti, zarad političkih razloga, dešava se tragična destrukcija olimpijske porodice.
„Kategorički se protivimo sportskom genocidu ruskih i beloruskih sportista. Mi ćemo uputiti žalbe svim odgovornim i uključenim individuama i organizacijama. Promenite svoje odluke! Sa istorijske tačke gledišta, takve odluke su katastrofalne za olimpijsku porodicu i jasno stavljaju do znanja da nijedan sportista danas ne može da bude siguran u zaštitu i garantovanje prava. Ako u sadašnjosti ne možemo da uspostavimo zajedništvo i razumevanje, onda u bliskoj budućnosti očekujemo negativne posledice ove konfrontacije“, ističe se u saopštenju.
Artjom Dzjuba – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
Ruski kapiten odgovorio na gnusne uvrede
Legendarni fudbaler Dejan Savićević - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
Savićević o sankcijama za Ruse: Jugoslavija je isto doživela 1992. godine
Ženska teniska reprezentacija Rusije slavi plasman u finale Bili Džin King kupa - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SPORT
Restrikcije za Rusiju i Belorusiju – bez zastava i himni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala