- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Abramovič prodaje giganta, cena – 2.400.000.000 dolara

© REUTERS / John SibleyRuski oligarh Roman Abramovič
Ruski oligarh Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Roman Abramovič, dugogodišnji vlasnik Čelsija, planira da proda londonski klub, a jedan od glavnih kandidata je biznismen Hansjorg Vajs, potvrdio je milijarder iz Švajcarske.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Abramovič je zbog progona iz Velike Britanije, a usled ruske specijalne vojne operacije, u cilju demilitarizacije Ukrajine, odlučio da stupi sa svih funkcija u Čelsiju.
Ruski oligarh otišao je i korak dalje, te je pitanje vremena kada će prodati klub od kog je napravio svetskog giganta, višestrukog šampiona Premijer lige, osvajača Lige Evrope, Lige šampiona...

Cena?

Prava sitnica – 2,4 milijarde dolara. Čelsi je aktuelan šampion Evrope, klub sa jednom od najboljih infrastruktura u Evropi, i cena je u skladu tržištem.
Abramovič je za devetnaest godina u klubu uložio i više od pomenute cifre, a mnogi specijalizovani portali, za procenu vrednosti fudbalskih klubova, upravo procenjuju Čelsi na oko 2,4 milijarde dolara.
„Abramovič pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj i takođe želi da se što je pre moguće reši Čelsija. Ja i još tri osobe dobili smo ponudu u utorak od Čelsija da otkupimo klub od Abramoviča. Moram sada da čekam četiri do pet dana. Abramovič trenutno traži previše. Znate, Čelsi mu duguje 2,4 milijarde evra, ali oni nemaju taj novac“, rekao je Vajs.
Roman je pre nekoliko dana dao Čelsijevoj dobrotvornoj fondaciji pravo na vođenje kluba, ali je i dalje ostao vlasnik kluba.
Zbog situacije u Ukrajini i velikih pritisaka koje trpi kao Rus na tako važnoj poziciji, voljan je da proda klub, međutim, samo pod ovim uslovima.
Bogatstvo Hansjorga Vajsa procenjuje se na oko četiri milijarde evra, a isto je stekao u medicinskoj industriji.
Roman Abramovič prepustio vođenje Čelsija poverenicima
Rusiji oduzeta organizacija Svetskog prvenstva
Potapova bez ruskih obeležja izgubila od Svitoline /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala