Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Predsednik Saveza jevrejskih opština o zabrani ruskih medija: Progon se vraća kao bumerang

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkup podrške Izraelu u Beogradu
Skup podrške Izraelu u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Progoni nikada nisu doneli ništa dobro, naprotiv, oni su se posle toga vraćali kao bumerang, kaže povodom zabrane Sputnjika i televizije RT i etiketiranja novinara predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Robert Sabadoš.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Sabadoš dodaje da prava i tačna informacija mora biti dostupna svima. Sve što se objavi, mora da bude tačno i mora da dođe do čitalaca i gledalaca.
„Istina koja se objavi nema alternativu, nije važno ko je kaže, samo je bitno da je saopšti i da meni ostavi tu slobodu da sam zaključim da li je to dobro, pozitivno ili nije, da li je etički ili je drugačije. To je najvažnije u celoj priči. Odgovornost novinara, uredništava agencija uvek je na tome da prenose tačnu, proverljivu informaciju. Svako gušenje toga predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava“.
Robert Sabadoš ističe da progoni nikada nisu doneli ništa dobro, naprotiv, oni su se progoniteljima vraćali kao bumerang:
„Ova činjenica me vraća na početnu premisu. Moraš da imaš tačne, proverljive informacije, ma iz kog izvora dolazile, ma ko da te finansira. Nije važno ko te finansira, ako pošteno radiš svoj novinarski posao, ne može da dođe ni do kakvog nesporazuma“, zaključuje Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije.
Dušan Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Dušan Kovačević osuđuje zabranu Sputnjika i RT: Ovolika mržnja prema svemu ruskom odavno nije viđena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala