- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao sa premijerom Indije i Izraela

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa premijerom Indije Narendrom Modijem kojem je preneo da Moskva nastoji da organizuje hitnu evakuaciju indijskih studenata iz Harkova kroz humanitarni koridor u Rusiju.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Kako se navodi u saopštenju Kremlja, indijski studenti su praktično taoci ukrajinskih snaga, „koje ukrajinske snage koriste kao živi štit i na sve načine ometaju njihov odlazak u Rusiju“.
„Odgovornost u ovoj situaciji je na vlastima u Kijevu“, navodi se u saopštenju Kremlja.
Ovo je njihov drugi telefonski razgovor u poslednje dve nedelje na temu Ukrajine.
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je i sa premijerom Izraela Naftali Benetom kojem je izložio poziciju Rusije u vezi sa procesom regulisanja konflikta u Ukrajini, uključujući demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine, saopštio je Kremlj.
„Vladimir Putin izložio je principijelni stav ruske strane po pitanju regulisanja konflikta, uključujući bezuslovno uzimanje u obzir interesa Rusije u sferi bezbednosti, demilitarizaciju i denacifikaciju ukrajinske države, osiguravanje njenog neutralnog i nenuklearnog statusa, kao i priznanje ruskog suvereniteta nad Krimom i nezavisnosti DNR i LNR “, navodi se u saopštenju.
Putin i Benet su razgovarali na inicijativu izraelske strane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala