- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Podnet izveštaj protiv 23 osobe osumnjičene za genocid nad Srbima u BiH

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVIC /Srpsko groblje
Srpsko groblje - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Policija u Trebinju podnela je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izveštaj protiv 23 osobe osumnjičene da su tokom ratnih dejstava planirale i organizovale napad protiv civila srpske nacionalnosti u opštini Konjic i da su počinili genocid.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da je izveštaj podnet protiv osoba čiji su inicijali R.H, S.H, M.P, S.K, N.H, Z.Z, Z.A, Š.N, N.B, Z.D, E.Ž, M.D, LJ.Š, Ž.M, S.H, A.I, J.D, S.Ć, J.G, H.D, Z.M, E.L. i R.D.
„Prijavljena lica osumnjičena su da su u svojstvu odgovornih lica, za područje opštine Konjic, a po prethodnom dogovoru sa nadređenim, u periodu 1992-1995. godine, tokom trajanja ratnih dejstava, sami ili skupa planirali i organizovali sistematičan napad, usmeren protiv civilnog stanovništva srpske nacionalnosti“, navodi se u saopštenju, prenosi RTRS.
Ove osobe osumnjičene su da su počinile krivično delo genocid, krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva i uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika.
Izveštaj je podnet u saradnji sa pripadnicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Republičkim centrom za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske i Udruženjem žena žrtava rata Republike Srpske.
Sputnjik cenzura - ilustracija  - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SRBIJA
Poštovani pratioci, pod udarom smo brutalne cenzure – evo kako da budete uz nas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala