- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Otkriveni detalji predstojećih pregovora Rusije i Ukrajine: Sutra druga runda

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Ukrajine
Zastave Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Ruska delegacija stigla je na mesto gde će se održati pregovori sa Ukrajinom, dok je ukrajinska delegacija krenula iz Kijeva i njen dolazak se očekuje ujutru, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski koji je na čelu ruske delegacije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).

„Koliko ja znam, ukrajinska delegacija je već krenula iz Kijeva, sada je na putu. Mi smo stigli ranije. Oni će verovatno stići sutra ujutru. Mi, generalno, razumemo njihove poteškoće sa logistikom“, rekao je Medinski.

Prema njegovim rečima, strane su za mesto pregovora izabrale Bjalovješku šumu, a odluka je zajednički doneta.
„Zajedno smo odlučili, ovde je zgodnije i nama i ukrajinskoj strani. Ukrajinskoj strani je bliža poljska granica, jer oni, koliko vidim, dolaze do nas preko Poljske“, rekao je Medinski.
Kako je naglasio, ruska vojska osigurava bezbednosni koridor za kretanje ukrajinske delegacije po teritoriji Ukrajine.
Na pregovorima sa ukrajinskom stranom razgovara se o prekidu vatre, dodao je Medinski.
„Kao što znate, na prošlom sastanku smo razgovarali o stavovima, a takođe smo izneli niz predloga Rusije, povezanih sa hitnim režimom prekida vatre. Po pitanju niza predloga smo, generalno, naišli na međusobno razumevanje za pregovaračkim stolom. Međutim, kada se radi o nekim od najosnovnijih, što je potpuno očekivano, ukrajinska strana je uzela vreme za razmišljanje i konsultacije sa Kijevom“, kazao je Medinski.
Ukrajinska agencija „Ukrinform“ prenela je da je kabinet ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog potvrdio da ukrajinska delegacija putuje na pregovore sa Rusijom. Drugi detalji nisu saopšteni.
Ruska delegacija biti u sastavu kao i na prvom sastanku. Čine je ambasador Rusije u Belorusiji Boris Grizlov, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Rudenko, predsednik Komiteta za međunarodne poslove Leonid Slucki, zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.
Ukrajinsku delegaciju činili su ministar odbrane Aleksej Reznikov, lider frakcije „Sluga naroda“ i zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine David Arahamija, savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, prvi zamenik šefa ukrajinske delegacije u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Nikolaj Točicki.
Lukašenko: Za nas je Rusija nezamenljiva - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Lukašenko: Veoma moćne sile žele da osujete rusko-ukrajinske pregovore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala