- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Operator „Severnog toka 2“ demantovao izveštaje o bankrotu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaGradilište gasovoda "Severni tok 2"
Gradilište gasovoda Severni tok 2  - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Operator gasovoda „Severni tok 2“, švajcarska kompanija „Nord strim 2“, demantovala je izveštaje medija o svom bankrotu.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Ne potvrđujemo medijske izveštaje da je kompanija ‘Nord strim 2’ započela stečajni postupak. Kompanija je u ovom trenutku samo obavestila lokalne vlasti o prinudnom raskidu kadrovskih ugovora zbog sankcija koje su ‘Nord strimu 2 AG’ uvele Sjedinjene Američke Države“, navodi se u saopštenju kompanije.
Ranije je predstavnica kantona Cug, gde se nalazi sedište kompanije, Silvija Talman-Gut, izjavila da „Nord Stim 2 AG“ još nije podneo zahtev za bankrot. Istovremeno, kompanija je obavestila kantonalne vlasti da je otpustila sve zaposlene, ukupno 106 osoba.
Ministarstvo finansija SAD je 23. februara uvelo sankcije protiv kompanije „Nord strim 2AG“ i njenog izvršenog direktora Matiasa Varniga. Pored toga, ministarstvo je objavilo generalnu licencu koja propisuje da se sve operacije sa kompanijom „Nord strim 2AG“ završe do 2. marta 2022. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala