Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Drama srpskih kamiondžija: Ukrajinci nas drže kao taoce, govore da ćemo, ako nas puste, ubijati decu

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaKamioni
Kamioni - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Dok su, na sreću, 24 vozača kamiona iz Srbije, koja su bila na prelazu Đakovo, bezbedno napustila Ukrajinu i stigla na granicu Rumunije, za sedmoricu prevoznika drama još traje.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Vladimir Belić (24), prevoznik iz Čačka, sa još trojicom kolega iz Srbije već gotovo nedelju dana ne uspeva da izađe iz Ukrajine i domogne se Srbije. Nalaze se na granici sa Poljskom, na prelazu Jagodin. Pod velikim su pritiskom, u konstantnom strahu i strepnji da li će izvući žive glave.
„Situacija je jeziva. U kamionima smo non-stop, a osim naših, zadržano je i nekoliko desetina beloruskih, ruskih vozila. Uniformisani, naoružani ukrajinski vojnici, ili carinici, nisam siguran, nas neprestano pretresaju, ispituju ako izađemo iz kamiona i na neki minut, a na naša pitanja šta nameravaju sa nama i do kad, ćute. Govore nam da nas drže, jer ćemo se, ako nas puste, pridružiti ruskim vojnicima i ubijati ukrajinsku decu. Drže nas doslovno kao taoce. Govorili su da je problem roba koju vozimo, ali nije ni to problem, jer smo im rekli da uzmu i kamione i robu, samo da nas puste. Mi prevozimo robu, to je naš posao, strašno je ovo što nam se dešava“, kaže Belić za „Novosti“.
Kako kaže, kolega iz Ukrajine im je dostavio vodu i hranu, pa su za neko vreme sigurni, ali da je psihički pritisak preveliki.
„Vrlo je napeto i mnogo nam znači podrška Kriznog štaba Privredne komore Srbije, sa kojima smo na vezi 24 časa“, kaže on i dodaje da sa druge strane, ne osećaju podršku naše ambasade u Ukrajini.
„U ovom momentu ne vidim nikakav izlaz i kako ćemo se izvući odavde“.
Kamioni - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
SRBIJA
Kamiondžije iz Srbije zarobljene na granici, Ukrajinci ih ne puštaju u Rumuniju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala