- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Lavrov upoznat sa kršenjem Ustava BiH

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova upoznao sa ponašanjem druga dva člana Predsedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, i sa njihovim stavom kojim krše Ustav BiH.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Dodik je novinarima, nakon sednice Predsedništva BiH koju je napustio jer nije prihvaćen njegov zahtev da u dnevni red bude uvrštena tačka u vezi sa ukrajinskom krizom, rekao da je Lavrov istakao da se mora poštovati Dejtonski mirovni sporazum, te da Rusija poštuje međunarodno pravo.
„Vidim da je ovde histerija zbog tog razgovora, a u istom danu je predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i nije bilo histerije u Sarajevu“, rekao je Dodik i dodao da se u Sarajevu ne može primetiti da se isto odnosi i prema stavu Turske u vezi sa situacijom u Ukrajini.
Dodik je podsetio da je pre deset godina EU govorila da će primiti BiH, te da i sada stoji iza toga iako je mišljenja da bi to bilo primanje „bolesnika koji se ne može izlečiti“.
„Nema infuzije, čak ni u EU smišljene, da bi mogla ovoga bolesnika /BiH/ da spasi“, rekao je Dodik.
On je rekao da EU misli ozbiljno, ona bi BiH integrisala pre deset ili 15 godina i pokušala unutra da modelira.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala